tisdag 13 januari 2009

1991-06-?? Emmabodafestivalen

En festival skulle vara stor, lerig och helst skulle man bli kroppsvisiterad en gång i halvtimmen, för säkerhets skull. Så Emmaboda blev något av en chock. En liten äng utan staket, inga avgränsningar mellan camping och scenområde. Vi var kanske 3-400 pers som festade loss och gick mellan scenerna (ingen sedvanlig träningsvärk pga stora avstånd) och småmyste lite.
Happy Dead Men var lika bra som vanligt och Cod Lovers helt ok. Växjöbandet Dream var en trio som spelade gitarrpop (gjorde iochförsig nästan alla banden). De försökte få igång publiken med en The Wedding Present-cover och lyckades väl hyggligt med det. Shades Of Orange drog upp stämningen något med sin sextiotalsgoth innan kvällens huvudnummer Union Carbide Productions rockade ullen av fåren. Lyckades som vanligt att skada mig, denna gång fick jag en stage-divare på mig så att jag dunkade pannan i en scenmonitor. Sent samma kväll spelade även Catrapesdog. Deras Skinny Puppy-liknande synth kändes rätt så malplacerade och de var inte så värst bra.

1 kommentar:

  1. Alla gick och snackade med varandra för det fanns inget backstageområde och ingen hierarki. Dom första åren tyckte den lokala polisen att dom inte behövdes där ute så dom kom bara ifall dom ringde efter dom! När man kom dit och stod vid entre´n och skulle dricka upp medhavd öl så sa dom till en:
    "kom in i stället,lös biljett och ta med er ölen"

    SvaraRadera