måndag 2 februari 2009

1993-11-?? Preachers Of Neverland på Kalmar Nation, Uppsala

Gothband från Västervik. Fick spelningen på grund av lucka i programmet och kunde dyka upp på kort varsel. Spelade därför inför liten publik som inte var med på noterna. Och jag måste erkänna att bandet var väldigt malplacerade, goth var väl inte speciellt hot i studentvärlden 1993.

12 kommentarer:

  1. Nej, det kan jag hålla med om - dock så var det en rätt kul spelning, aningens kaotisk kanske..
    Goth musik överhuvudtaget var inte speciellt intressant för den svenska publiken - dock så fanns det undantag som ex i Örebro, Göteborg, Stockholm & Kalmar där nådde bandet en hel del uppskattning.
    Trots att bandet inte turnerade utanför sverige, så hamnade skivorna på alla möjliga platser - positiva reaktioner strömmade in, önskemål om att vi skulle spela i england, usa, mfl länder var ju oerhört smickrande.
    Men en rejält stor pengabrist, och rena förlust spelningar här hemma satte tvärstopp för utomlandsspelningar dessvärre.
    Trots att bandet upphörde att existera -95 så händer det fortfarande att människor utomlands tror att bandet fortfarande är aktiva ?!
    För min del så verkade som om bandet ändå lyckades med en sak, nämligen att inspirera andra band/musiker att tänja på gränserna musikaliskt och tekniskt.
    personligen så tycker jag att sista skivan The artificial paradise -95 var det ultimata som bandet presterade och det hade varit intressant att se en fortsättning.
    Samtliga medlemmar har fortsatt med andra projekt som bla The Preachers, Grate, Insinerator & Hellification etc.. en del material finns på myspace.
    Däremot så kan jag rekomendera en fd replokals granne till preachers, denna person har nämligen ett utsökt band som levererar riktigt cool musik så kolla in bandet Demiurg " Breath of the demiurg"

    Bästa hälsningar fd medlem.

    SvaraRadera
  2. Jodå, The Preachers Of Neverland finns fortfarande...har sett dem på youtube!

    SvaraRadera
  3. Jodå, det stämmer! från säker källa (granne med sångaren) så är en platta tydligen på gång! !

    SvaraRadera
  4. Både ja & nej -bandet finns inte kvar med orginal medlemmarna, det är bara sångaren som gör musik på sin lilla dator, förresten han har hållit på med den där plattan i evigheter och senaste ryktet säger att han fortfarande bara har 3 nya låtar dock utan sång! Så det går ganska långsamt dessvärre..

    SvaraRadera
  5. Medlemmarna vet jag inget om, men jag är ganska säker på att det som finns på youtube innehåller sång.

    SvaraRadera
  6. Hej. Jag har hört att det är ett band och de har värsta studion med typ 20 datorer i en jättelokal, och att de ska spela på arvika och nån festival i tyskland, och att de är riktigt petiga...jag tror hellre på det än att det bara en kvar som sitter i nåt garage med en laptop. Mystiken skulle typ försvinna då... Så, du som är granne med sångaren: jag vill inte veta om han är korthårig och går med skjorta och slips, haha.
    MVH
    Jenny

    SvaraRadera
  7. Men hallå! videon på youtube eju sen -93!

    och NEJ! gruppen finns inte! artificual paradise är sista plattan och inget mer sammarbeta finns mellan medlemmarna.

    Det vill säga: inga mer plattor eller tramsiga re-union konserter!!

    SvaraRadera
  8. Ja, hejhej och hallå på dej.
    Det finns ju en till video, han har gjort två och den e faktiskt ganska bra. Om det nu bara e en kvar och ingen annan från originalbandet så e väl det skitsamma och inget å jaga upp sig för?! de händer att jag googlar (el likn) preachers of neverland å jag hittar mycket kul, bla denna blogg. Det finns tom hemsidor tillägnade dem (eller Er, kanske?), så håll myten vid liv, tycker jag! Let sleeping dogs die. Synd att jag missade re-unionkonserterna bara.
    Puss å hej
    Jenny

    SvaraRadera
  9. cool grupp! cirkulerar mycket rykten om dom, så är det nån som vet om det verkligen är sant att bandet har återförenats och ny musik skall släppas? kollade på myspace men hittade inget tyvärr..
    Någon som vet??

    peace, love & pitttbulls to ya all.

    SvaraRadera
  10. Hej, deras skivbolag (myspace och hemsidan) tror inte att det blir en återförening och dom är nog inte dom enda. på youtube pratas det men ingen verkar tro att det blir av. jag är nyfiken på vad medlemmarna gjort förutom goth, typ andra band och så. finns det ignet gothforum eller nåt man kan kolla sånthär?

    SvaraRadera
  11. Ps 1:
    Skulle ha läst hela tråden innan jag kastat info omkring mej...åtminstonne en fd medlem vill inte va med på en återförening enligt översta inlägget. De e synd eftersom dom som vet nåt om branshen och gothmusik säger att det är bra läge att återförena band. De e ju oftast redan kända å så. Dom som e intresserade får väl dra igång nåt för att se om människor vill ha en återförening eller inte.
    Ps 2: Såg ovan vilka grejer de har gjort, men hittar knappt nåt på google. tips?
    Ps3: hittade preachers of neverland på facebook via google men jag vägrar gå med i det...tips?
    mvh fröken Samma Som Ovan

    SvaraRadera
  12. Tack för all info! hittade en del själv & kom i kontakt med andra likasinnade som viskade om att det finns outgivet material på väg att släppas från de 2 sista skivorna! det som fanns på myspace hade jag redan, förutom -save your reason - som inte låter som det "äldre" materialet, smaken är ju olika men jag gillar den gamla stilen. som sagt på facebook finns the preachers of neverland & dom verkar ju helt ok? hittade inget fel att gå med där??
    Nåväl, hoppas att dom kan lösa sina issues & återförenas!
    I´ll be in the front !!

    p.l.p kramiz!

    SvaraRadera