måndag 2 mars 2009

1996-04-10/11/12 ÖG Popfestival, ÖG Nation, Uppsala

Östergötlands Nation ville inte vara sämre än Kalmar Nation så de arrangerade en egen festival men de nöjde sig inte med en dag utan drog till med en tredagarsfestival. Lilla scenen nere i puben funkade bäst, dels så var den till storleken bäst anpassad till publiktillströmningen och dels så var det ok ljud. Festsalen var stor och kunde kännas lite öde, dessutom var ljudet totalt bedrövligt.
Onsdag: Bäst var Blake Carringtons i puben. Grabbarna började bli mer säkra och hade också fått ihop en bra samling låtar. Naked var också bra men spelade tyvärr i festsalen. Även Hoarse spelade där.
Torsdag: Såg Karma Kain i festsalen men tillbringade resten av kvällen vid pubscenen istället och såg bra spelningar med Fanscene och Ronster. Tror att jag missade Stardog, för jag minns inte dem.
Fredag: Monostar var bra i puben. A Shrine hade ändrat sin stil ganska mycket och hade börjat spela soulfunk. Svårsmält. Superswirls gjorde succé men kvällens höjdpunkt var Mufflon 5 som dock fick underhålla i en ganska så öde festsal. Hela A Shrine kom upp och körade i låten Freewheelin´ och intet öga var torrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar