tisdag 24 mars 2009


1997-06-12/13/14 Hultsfredsfestivalen

Torsdag: Hade tänkt inleda festivalen med att se Loosegoats i Teaterladan men den var så fullpackad så vi gav upp och lyssnade utanför en liten stund. Första konserten blev istället Son Volt som var ganska ok men lite tråkiga. Tittade lite på Wu-Tang Clan. Komeda däremot var hemskt roliga. Tokroliga scenkläder och Dr.Kosmos på synthar. Sedan så bjöd Rammstein på skrattfest på Pampas-scenen. Roligast var det när sångaren lyckades tända eld på scenen med sin eldkastare. Musiken däremot var inte mycket att hänga i julgranen. Sist så var Voodoo Glow Skulls ganska så småtrevliga.

Fredag: Breach inledde fredagen i Teaterladan med att släppa loss det maffiga gitarrsoundet från nya skivan It´s Me God. New Bomb Turks kändes lite fisiga efter Breach men gamle Union Carbide-gitarristen Caganis stod och mös i solskenet när amerikanarna hyllade sina svenska idoler. Helmet med en ledigt klädd Page Hamilton i spetsen bjöd på en fin kvällsshow på Pampas. Vilken hitkavalkad! In The Meantime, Unsung m.m. Sedan kändes det helt onödigt att se något mer band den dagen.
Lördag: Tittade lite Candysuck som inte var något vidare. Okända The Bobby Ewing Family var desto bättre. Samiam spelade trallvänlig gitarrrock och var riktigt bra. Nick Cave & The Bad Seeds spelade på stora scenen men jag såg bara en halvtimme ungefär eftersom Handsome uppträde i Teaterladan. Hann ändå höra en bra version av Stranger Than Kindness. Handsome bestod bl.a. av en före detta Helmet-gitarrist och en före detta Quicksand-gitarrist och soundet var därefter. Mycket bra. Efter det så var jag svettig och glad men Red House Painters tog ner mig på jorden igen. Otroligt icke-publikfirande och introvert men också fantastiskt bra. Cardigans-gitarrist gästade på scenen.

Fotograf: Sara Reis

1 kommentar:

  1. New bomb turks var bra men dom spelade på en för stor scen inför en för liten publik och dessutom mitt på dagen... det var synd för det kunde alltså varit mycket bättre.

    Helmet var bra även om Page Hamilton sjöng som en stucken gris men den musiken kräver ju ingen skönsång och blir inte heller bättre av sådan.

    Rammstein må vara klyshiga men är alltid underhållande att se på något sätt kanske just därför?

    Voodoo glow skulls var småroliga att se men inte så mycket mer.

    Samiam var rätt bra live då, jag har aldrig fastnat för dom på skiva dock.

    SvaraRadera