fredag 2 januari 2009

1987-06-06 U2 / The Pretenders / Big Audio Dynamite / Lone Justice på Eriksbergsvarvet, Göteborg


Foto från http://www.sweconpos.com/hem.htm


Tidigt på lördagsmorgonen rullade två stora och fullsatta bussar iväg från Hultsfred i riktning mot Göteborg. U2 höll på att bli hur stora som helst och 50 000 människor samlades på en gräsplätt vid göteborgsbukten. Idag skulle man nog ha kallat arrangemanget en festival och det var verkligen en lång dags färd mot natt. Vi kom dit vid 13-tiden och för att få en någorlunda bra plats så var det bara att sätta gång och trängas. Först ut var underbarnet Maria McKees band Lone Justice och de hade en ganska otacksam uppgift att få igång publiken 5 timmar innan huvudbandet skulle upp på scen. Sedan följde Big Audio Dynamite som inte heller gjorde sig på en mastodontscen i dagsljus. De var för övrigt heller aldrig något vidare bra band.
The Pretenders visade sedan att de var fullblodsproffs och höjde temperaturen något. De hade en lättare uppgift eftersom publiken visste att det snart vankades svullstig arenarock.
U2 bjöd sedan på lång och maffig föreställning. Med låtar från nya Joshua Tree som sålde som smör i solsken plus en drös publikfriarhits som Pride, Sunday Bloody Sunday och New Years Day kunde de knappast misslyckas. När de ett par timmar sedan klev av scenen för sista gången till tonerna av 40 så ekade allsången på varvet i minst 10 minuter.
Sedan följde en av dagens höjdpunkter. Att få sätta sig ner i bussen efter att ha stått upp i 8-9 timmar.

1.Where The Streets Have No Name
2.I Will Follow/Gloria
3.I Still Haven't Found What I'm Looking For
4.MLK
5.The Unforgettable Fire
6.Bullet The Blue Sky
7.Running To Stand Still
8.Exit
9.In God's Country
10.Sunday Bloody Sunday
11.Bad/Ruby Tuesday
12.Springhill Mining Disaster
13.New Year's Day
14.Pride (In The Name Of Love)
Encores:
15.Party Girl
16.With Or Without You
17.People Get Ready
18.40

1 kommentar:

  1. Jag tyckte den dagens höjdpunkter var Lone justice och The pretenders sedan var U2 bra även dom...på den tiden.

    SvaraRadera